10 Beste rondvaarten in Amsterdam: Alles wat je moet weten

Vraagt u zich af hoe u Amsterdam in een nieuw licht kunt zien? De verborgen juweeltjes en bezienswaardigheden van de stad vanuit een ander perspectief leren kennen? Of ben je op zoek naar een spannende activiteit tijdens je verblijf in Amsterdam die je bezoek onvergetelijk maakt? Overweeg dan een rondvaart door de grachten! Er zijn veel verschillende soorten rondvaarten in Amsterdam, van kadecialers, jer-e cruisers, rondvaarten op eigen gelegenheid tot dinercruises. Welke is voor jou de beste? Lees verder voor meer informatie over de beste rondvaartopties die er zijn.

Wat is een rondvaart?

Een rondvaart is een rondvaart door een stad op een boot. Meestal bestaat een rondvaart uit een boot die door de grachten, rivieren of meren van een stad vaart terwijl een gids de hoogtepunten van de stad vertelt. Afhankelijk van de cruise kunt u de stad ook vanaf het water bekijken door een sightseeing cruise met een cruiseschip of rivierschip te maken. Cruises kunnen worden gedaan op verschillende boten, zoals raderboten, motorboten, jachten en meer. Het meest voorkomende type cruise is een sightseeing cruise waarbij een gids de geschiedenis van de stad vertelt en wijst op bezienswaardigheden, attracties en interessante feiten. Er zijn ook andere soorten cruises, zoals dinercruises, feestcruises en cruises voor speciale evenementen.

Rondvaartboten

De klassieke toeristenboot in Amsterdam is de kadecruiser. Deze cruisers zijn beschikbaar van april tot eind oktober, en vele zijn speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers. Kadecruisers liggen vaak voor anker aan de kade, zodat u niet op en af hoeft te klimmen. U vaart langs de belangrijkste grachten van de stad en een gids geeft onderweg informatie over de gebouwen, bruggen en bezienswaardigheden. U kunt in- en uitstappen bij een van de 13 haltes langs de route, of op de boot blijven tot deze terugkeert naar het beginpunt. Een populaire variant op de kadecruise is de hop-on hop-off boot, waarbij u kunt kiezen waar u uw cruise begint en hoe lang u bij elke halte wilt blijven. Het is een goede manier om een algemeen overzicht van de stad te krijgen vanaf het water, maar het is niet nodig om de volledige lus te doen – u kunt gewoon zo lang als u wilt bij een halte blijven.

Beste tijd voor een rondvaart in Amsterdam: Lente en zomer

Rondvaarten zijn het hele jaar door mogelijk, maar het voorjaar en de zomer zijn de beste tijden. Het weer is dan zonnig en warm en u kunt optimaal genieten van de prachtige grachten en architectuur van de stad. Veel rondvaartboten zijn in de open lucht, zodat u een fantastisch uitzicht over de stad heeft vanaf het water. Rondvaarten zijn ook de beste manier om te ontsnappen aan de drukte en het lawaai van de stad, zodat u kunt ontspannen en genieten van het vredige landschap van de grachten. De cruises zijn het drukst tijdens de zomermaanden, dus u kunt het beste het weekend vermijden. U zult er veel meer van genieten op een doordeweekse dag, wanneer de rondvaartboten minder druk zijn en u niet zo lang hoeft te wachten op een zitplaats.

Tips voor de beste ervaring tijdens uw reis

– Kies de beste cruise voor u: Hoewel er veel verschillende soorten rondvaarten in Amsterdam zijn, elk met zijn eigen aantrekkingskracht, moet je degene kiezen die het beste bij je interesses past. Er zijn cruises die zich richten op architectuur, geschiedenis en cultuur, en andere die zich richten op natuur en milieu. – Boek vroeg: De beste rondvaarten zijn snel uitverkocht, dus boek je plek zodra je weet wat je wilt doen in Amsterdam. – Vermijd het weekend: Als je kunt, vermijd dan het weekend, wanneer de cruises meestal erg druk zijn. Je zult het veel leuker vinden als het niet zo druk is, en je hoeft niet een uur te wachten om op de boot te mogen. – Kies de juiste tijd: Je moet ook de juiste tijd kiezen voor je cruise, afhankelijk van wat je wilt zien en beleven. Als u een zonsopgang vanaf het water wilt zien, moet u voor 6 uur ’s ochtends op een cruise gaan. Als u de musea en architectuur van de stad vanaf het water wilt zien, moet u in de namiddag op een cruise gaan, wanneer de zon laag aan de hemel staat.

Kadecruises in Amsterdam

Een kadecruise is een rondvaart op een traditionele houten boot. Het is een geweldige manier om de stad te zien en je kunt in je eigen tempo varen. Je kunt het hele jaar door een kade rondvaart maken en het is geschikt voor alle leeftijden. Er worden twee kadecruises aangeboden. De eerste is de Amsterdam Classic kade cruise, die u langs de historische monumenten, musea en huizen van Amsterdam voert. De tweede kade cruise is de Science kade cruise, die zich richt op de architectuur en geschiedenis van Amsterdam, maar ook op de wetenschap achter de architectuur en grachten van de stad. Beide rondvaarten eindigen in het Amsterdamse Bos, waar u op eigen gelegenheid het park kunt verkennen.

Jer-e cruisers in Amsterdam

Jer-e cruisers, ofwel elektrische boten, zijn een andere geweldige optie voor zelftochtjes. Je kunt kiezen voor een korte of lange tocht, en de boten kunnen worden gereserveerd voor groepen tot 50 personen. Jer-e cruisers zijn een goede optie als je jonge kinderen hebt, want ze zijn zeer stabiel en gemakkelijk te bedienen. De korte tocht voert u door de grachten van de stad en langs de Amstel en u komt langs het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam en het stadhuis van Amsterdam. De lange tour gaat door de grachten van de stad, langs het Olympisch Stadion en de Gaasperplas, en dan verder langs de Amstel, langs het Rijksmuseum en de Hermitage Amsterdam. U kunt tijdens de lange tour ook een uitstapje maken naar het Amsterdamse Bos, een groot openbaar park net buiten de stad.

Rondleidingen in Amsterdam

Zelfrondleidingen zijn een geweldige optie als je de stad in je eigen tempo en op je eigen voorwaarden wilt verkennen. Je kunt kiezen uit verschillende tours, die elk een ander deel van de stad bestrijken. De Grachten en Stad tour is een goede optie als u de grachten van de stad, inclusief de beroemde Nederlandse architectuur, vanaf een boot wilt zien. De Architectuur en Stad tour laat u de architectuur en cultuur van Amsterdam ontdekken, terwijl de Natuur en Stad tour u de groene gebieden van de stad laat zien, zoals de Amstel en het Amsterdamse Bos. Alle tours eindigen bij het Anne Frank Huis.

Diner cruises in Amsterdam

Diner cruises zijn een andere leuke manier om de stad vanaf het water te zien, en ondertussen te genieten van een heerlijke maaltijd. Er zijn twee soorten diner cruises beschikbaar in Amsterdam. De eerste is de Jazz and Dinner cruise, die door de grachten van de stad vaart terwijl je geniet van een viergangenmenu. De tweede is de Dinner and Musical cruise, waarbij je geniet van een driegangendiner terwijl je luistert naar een live band. Bij de jazz- en dinercruise krijgt u ook de kans om de stad bij zonsondergang vanaf het water te zien.

Slotwoorden

Rondvaarten zijn de beste manier om Amsterdam vanuit een ander perspectief te bekijken en de verborgen juweeltjes en bezienswaardigheden van de stad vanaf het water te ontdekken. Er zijn veel verschillende soorten cruises beschikbaar in Amsterdam, elk met een unieke ervaring die is afgestemd op jouw interesses. Of je nu de voorkeur geeft aan een klassieke kadecruise, een kadecruise of een modernere jer-e cruise, er is voor ieder wat wils.