Amsterdams top 5 van feestlocaties – Uw gids voor een goede tijd

Het valt niet te ontkennen dat Amsterdam een van de belangrijkste feestbestemmingen van Europa is. Het gemak waarmee je de historische stad kunt bereiken (het is een treinrit van 10 minuten vanaf de luchthaven Schiphol) en de frequentie en verscheidenheid van de aangeboden evenementen betekent dat het voortdurend bruist van de activiteiten. Of je nu op zoek bent naar een feest in stijl of gewoon naar een gewone dinsdag, deze gids helpt je de perfecte Amsterdamse feestlocatie te vinden. Hier zijn onze top aanbevelingen voor waar je kunt feesten als een local in Amsterdam!

De Kleine Komedie

De Kleine Komedie is een theater- en cabaretclub, gelegen ten oosten van de belangrijkste feeststraten van Amsterdam. Er treden zowel internationale als lokale artiesten op, waaronder grote namen als Marc E Bassy, Stormzy en wijlen Prince, die hier allemaal hebben gespeeld. Komedie is misschien het meest bekend als een locatie voor comedy en cabaret, maar de programmering is divers. Er worden theater- en discussie-evenementen georganiseerd, evenals kunsttentoonstellingen. Qua feesten is vrijdag de avond om naar De Kleine Komedie te gaan. Ze organiseren vaak thema-avonden voor speciale gelegenheden, zoals Pride, Valentijnsdag en Halloween. U kunt een gemengd publiek van alle leeftijden verwachten.

Hotel Breiden

Hotel Breiden is een uniek boetiekhotel en evenementenruimte, gelegen in het hart van de Amsterdamse feestwijk. Het herbergt twee bars, een dakterras en een zaal in theaterstijl. Het hotel heeft naam gemaakt als evenementenruimte. Het biedt onderdak aan diverse themafeesten en reguliere feesten voor zowel Amsterdammers als toeristen, evenals workshops en andere culturele evenementen. Een van de regelmatige feesten is Club Breiden, een wekelijkse donderdagavond met vaste dj’s en eenmalige gastacts. Het is een populair feest met een geweldige mix van inwoners en toeristen. Breiden is een geweldige plek om naartoe te gaan als u op zoek bent naar een gemengd publiek van jonge inwoners en toeristen die op donderdagavond komen feesten.

Shaffy’s

Shaffy’s is een rock-‘n-roll-bar en muziekpodium aan een van de belangrijkste grachten van Amsterdam. Deze alternatieve bar en locatie heeft een slogan die zegt: “Rock ‘n’ roll is life, everything else is details.” Shaffy’s heeft twee aparte zalen, elk met een eigen DJ, dus je kunt van de ene naar de andere gaan of gewoon in één zaal blijven, afhankelijk van waar je zin in hebt. De zaal biedt vooral onderdak aan muzikanten en dj’s, maar ook aan enkele van Amsterdams beroemde alternatieve theatergroepen. Door de week is het elke dag open, maar de feesten zijn vooral in het weekend. Qua muziek biedt Shaffy’s een grote verscheidenheid aan rockartiesten uit de lokale scene, maar ook internationaal erkende acts.

Amsterdam Kuip

De Amsterdamse Kuip is een uniek overdekt voetbalstadion in het centrum van de stad. Het stadion is omgebouwd tot een concert- en evenementenlocatie waar verschillende culturele evenementen plaatsvinden. De Kuip is een populaire locatie voor concerten en evenementen, omdat het een intieme sfeer heeft, ook al zijn er verschillende zalen in het stadion. Artiesten die hier hebben opgetreden zijn onder meer Drake, Dua Lipa, Jack Johnson, Alt-J en Rag’n’Bone Man. De Kuip is een geweldige plek om naartoe te gaan als je een beetje een sportfan bent, maar ook een muziekliefhebber. Er is ook een sportbar en restaurant in het gebouw, dus je kunt genieten van een drankje terwijl je naar de wedstrijd kijkt.

Melkweg (Museum)

Galaxy is een cultureel centrum, gelegen in het Amsterdamse stadsdeel Oost. Het centrum biedt onderdak aan verschillende kunsttentoonstellingen, debatten, workshops, discussies en andere evenementen. Galaxy is de perfecte locatie als je op zoek bent naar een alternatief, cultureel evenement zoals een tentoonstelling of debat. Het is een geweldige plek om gelijkgestemde mensen te ontmoeten, die geïnteresseerd zijn in het verkennen van verschillende culturele activiteiten. De programmering is divers en varieert van week tot week. De meeste evenementen zijn gratis of hebben een kleine toegangsprijs.

Conclusie

Amsterdam is een stad die van feesten houdt, en je kunt een feestlocatie vinden voor elke smaak. Dit zijn onze aanbevelingen voor de beste plekken om te feesten in Amsterdam. Ze zijn geweldig voor zowel toeristen als Amsterdammers en brengen je zeker in de stemming voor een goede tijd! Nu heb je alleen nog een beetje Nederlandse moed nodig!