Een uitgebreide gids voor rondvaarten in Amsterdam: Wat u moet weten

Je kunt niet alles in Amsterdam zien in één dag. Gelukkig is er een andere manier om de stad te verkennen: per rondvaartboot. Het zal je misschien verbazen dat Amsterdam meer dan 200 kilometer aan grachten heeft, en je kunt er een rondvaart maken door een van de vele aanbieders van rondvaarten door de stad. Hoewel de meeste rondleidingen vergelijkbaar zijn – ze duren ongeveer 45 minuten en gaan langs een aantal van de meest populaire bezienswaardigheden zoals de Wallen en de Jordaan – heeft elke exploitant unieke verkoopargumenten. Laten we eens kijken naar wat elke exploitant te bieden heeft, samen met een complete lijst van al hun prijzen en dienstregelingen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke tour voor u geschikt is.

Wie is wie?

Er zijn veel verschillende rondvaarten in Amsterdam, maar ze bieden allemaal iets anders. Sommige touroperators beperken zich tot bepaalde delen van de stad, terwijl anderen cruises aanbieden die de hele stad bestrijken. Sommige aanbieders richten zich op de architectonische kenmerken van de stad, terwijl anderen zich richten op de culturele en historische aspecten. Kortom, er is een rondvaart in Amsterdam voor iedereen. Dit artikel geeft een kort overzicht van enkele van de populairste rondvaartbedrijven in Amsterdam. Amsterdamses Canal Cruise Dit bedrijf verzorgt rondvaarten die vertrekken van achter het Centraal Station. Ze bieden twee cruises aan: een architectonische tour die de grachten in het centrum van de stad verkent en een culturele tour die de grachten in het oosten van de stad verkent. Blue Springs Canal Cruise Dit bedrijf biedt rondvaarten aan van achter het Centraal Station en het Muziekgebouw. Hun tour duurt ongeveer 50 minuten en richt zich op de architectonische aspecten van de stad. Bridges and Signs Canal Cruise Dit bedrijf biedt rondvaarten aan van achter het Centraal Station en in het Muziekgebouw. Hun tour duurt ongeveer 50 minuten en richt zich op de architectuur van de stad. Canal Company Amsterdam Dit bedrijf biedt rondvaarten aan achter het Centraal Station en in het Muziekgebouw. Hun tour duurt ongeveer 45 minuten en richt zich op de culturele en historische aspecten van de stad. Canal Cruiser Amsterdam Dit bedrijf biedt rondvaarten aan van achter het Centraal Station en het Muziekgebouw. Hun tour duurt ongeveer 45 minuten en richt zich op de culturele en historische aspecten van de stad. Canals of Amsterdam Dit bedrijf biedt rondvaarten aan achter het Centraal Station en in het Muziekgebouw. Hun tour duurt ongeveer 45 minuten en richt zich op de culturele en historische aspecten van de stad. Enjoy Amsterdam Boat Cruise Dit bedrijf biedt boottochten aan van achter het Centraal Station en in het Muziekgebouw. Hun tour duurt ongeveer 45 minuten en richt zich op de culturele en historische aspecten van de stad.

Wat u moet weten

Er zijn veel dingen die je moet weten voordat je een rondvaart in Amsterdam boekt, zoals wat de verschillende soorten rondvaarten zijn, waar ze vertrekken, hoe lang ze duren, hoeveel ze kosten en wanneer ze varen. Allereerst moet je beslissen welk type rondvaart geschikt is voor jou. Sommige touroperators richten zich op de architectuur van de stad, terwijl andere zich richten op de culturele en historische aspecten van de stad. Als u eenmaal een type tour hebt gekozen, moet u bepalen waar u vandaan wilt vertrekken. De meeste rondvaartoperators bieden rondleidingen aan van achter het Centraal Station, het Muziekgebouw, het Anne Frank Huis of het Rijksmuseum. En tot slot moet u beslissen in welke tijd van het jaar u de stad wilt bezoeken en wat u wilt zien.

Hoeveel kost een rondvaart?

Rondvaarten in Amsterdam kosten tussen de €12 en €29. De kosten van een rondvaart zijn afhankelijk van de exploitant, het type rondvaart, de tijd van het jaar en het tijdstip van de dag. Sommige exploitanten bieden speciale aanbiedingen voor bepaalde cruises, dus het is altijd de moeite waard om hun websites te controleren op speciale aanbiedingen. De duurste cruises zijn meestal die vanuit het Muziekgebouw, omdat dit een populairder vertrekpunt is.

Wanneer varen ze?

De meeste rondvaartbedrijven verzorgen rondvaarten van maart tot oktober. In de wintermaanden zijn de grachten vaak bevroren en daardoor niet toegankelijk voor boten. De uitzondering op deze regel is de Rijksmuseumrondvaart, die het hele jaar door vaart.

Hoe lang duren ze?

De meeste rondvaarten duren tussen de 30 minuten en een uur. Hoe lang een rondvaart duurt, hangt af van de exploitant en het type rondvaart. Amsterdamses Canal Cruise, bijvoorbeeld, biedt zowel een culturele rondvaart van 45 minuten als een architectuurrondvaart van 60 minuten.

Waar vertrekken ze?

De meeste rondvaartbedrijven vertrekken achter het Centraal Station, het Muziekgebouw, het Anne Frank Huis of het Rijksmuseum. Vertrekkers van achter het Centraal Station varen meestal door de grachten in het oosten van de stad; vertrekkers van het Muziekgebouw varen door de grachten in het centrum van de stad; en vertrekkers van het Anne Frank Huis varen door de grachten in het westen van de stad.

Waarvandaan vertrekken ze?

De meeste rondvaartboten vertrekken achter het Centraal Station, het Muziekgebouw, het Anne Frank Huis of het Rijksmuseum. Vertrekkers van achter het Centraal Station varen meestal door de grachten in het oosten van de stad; vertrekkers van het Muziekgebouw varen door de grachten in het centrum van de stad; en vertrekkers van het Anne Frank Huis varen door de grachten in het westen van de stad.

Kun je eten tijdens een rondvaart?

Ja, de meeste exploitanten bieden hapjes en drankjes aan tijdens hun rondvaarten. Blue Springs Canal Cruise en Canals of Amsterdam, bijvoorbeeld, bieden een grote verscheidenheid aan snacks en drankjes, waaronder broodjes, frisdrank, bier en water. Amsterdamses Canal Cruise, aan de andere kant