Reizen met OV

Goedkoop met de trein reizen: tips om te besparen op je treinreis

Ben je op zoek naar leuke dagjes uit? Wil je bijvoorbeeld een dagje naar de dierentuin of een leuk dagje shoppen? Met de trein ben je binnen no-time op een bestemming naar keuze; of je nu naar Den Haag, Amsterdam of Groningen wilt. Echter, met de trein reizen is tegenwoordig niet meer voor iedereen betaalbaar. Soms kun je wel meer dan 25 euro kwijt zijn voor een enkele reis. Wil je goedkoop met de trein reizen? Gebruik onze tips om te besparen op je treinreis!

Neem een NS abonnement

Reis je vaak met de trein? Bijvoorbeeld naar je werk, studie of naar vrienden of familie? Dan kan het voordeliger zijn om een NS abonnement te nemen. Je kunt bij de NS kiezen uit verschillende soorten abonnementen zoals een weekend, daluren of altijd korting abonnement. Als je voor het dalurenabonnement kiest, kun je tijdens daluren met 40% korting reizen. Dit is handig voor als je flexibele tijden hebt op je werk. Reis je wel altijd in de spits? Dan kun je beter voor een ander abonnement kiezen.

Koop een groepsticket

Wil je binnenkort met het gezin een dagje weg? Of ga je met je vriendengroep naar een festival? Dan kan een groepsticket voordeliger zijn dan een los kaartje. De NS biedt namelijk een speciale groepskorting voor groepen van minimaal twee en maximaal zeven personen. Ga je met een grotere groep dan zeven personen? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om twee groepstickets aan te schaffen. Houd er echter wel rekening mee dat deze groepskorting niet in de 1e klas werkt.

Houd acties in de gaten

Ben je op zoek naar treinkaartjes met korting? Houd dan de acties goed in de gaten. Verschillende winkels stunten soms met prijzen. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse acties van de Hema, Kruidvat en Albert Heijn. Je betaalt dan maar 17.50 euro voor een kaartje en je bepaalt helemaal zelf wanneer je deze gebruikt. Je kunt er zelfs het hele land mee door reizen. Ook andere websites bieden soms goedkopere treinkaartjes aan.