Amsterdamse grachten

Wat zijn leuke activiteiten in Amsterdam?

Amsterdam is de hoofdstad van ons kikkerlandje. Deze stad is erg in trek bij toeristen, er komen hier jaarlijks zo’n 22 miljoen bezoekers. Naast toeristen komen er natuurlijk ook gewoon een hoop Nederlanders naar Amsterdam voor verschillende activiteiten. Aangezien er dus heel veel mensen op af komen moet er genoeg te doen zijn toch? Wat er allemaal in Amsterdam te doen is wordt je in dit artikel duidelijk.

Duik de geschiedenis boeken in, in het Amsterdams Historisch Museum

In het Amsterdams Historisch Museum staat de geschiedenis van de stad centraal. Het museum is in 1926 opgericht in de Waag op de Nieuwmarkt en is nu gevestigd aan de Amstel. In dit museum zijn allerlei objecten te bezichtigen vanaf het ontstaan van de stad in de middeleeuwen tot het heden. Ben jij benieuwd over de staat van Amsterdam in tijden als de gouden eeuw en de Tweede Wereldoorlog? Dan ben jij hier op het juiste adres.

Bekijk de grachtengordel

Een van de grootste trekpleisters van de stad is en blijft natuurlijk de grachtengordel. Deze grachtengordel is onderverdeeld in vier hoofdgrachten: De Prinsengracht, de Herengracht, De Keizersgracht en de Singel. Deze grachten zijn zelfs opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Als het weer het toelaat, dan is het mogelijk om op een boot te stappen en de grachtengordel op het water te verkennen.

De Johan Cruijff ArenA

De Amsterdam ArenA, in 2018 omgedoopt tot de Johan Cruijff ArenA is de thuisbasis van AFC Ajax, de meeste succesvolle voetbalclub in de Nederlandse geschiedenis. Ajax is de meest succesvolle club in Nederland, doordat zij in het bezit zijn van wel 36 landstitels, 20 KNVB Bekers en 4 Champions league overwinningen. Zoals te zien is doet Ajax het op het hoogste niveau van Europa dus ook erg goed. Alleen clubs als Real Madrid, AC Milan, Liverpool, Bayern Munchen en FC Barcelona hebben ‘de cup met de grote oren’ vaker gewonnen. De club opende haar deuren op 18 maart 1900 en heeft uiteindelijk een stadion kunnen bouwen waar wel 55.885 mensen in passen. Het stadion vooral via de trein en de metro eenvoudig te bereiken. Als je uitstapt op het Amsterdam Bijlmer ArenA station, hoef je alleen naar buiten te lopen en sta je zowat voor de ingang.

Het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is hedendaags een museum geworden, waar Anne Frank en haar familie herinnerd worden. Anne Frank was een meisje van Joodse afkomst die in de tijd van de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam leefde. Anne hield een dagboek bij over haar leven in die tijd. Haar familie zat ondergedoken in hetzelfde huis wat nu het museum is. Anne en haar familie zaten verstopt in het Achterhuis, deze was alleen te bereiken via een draaibare boekenkast. Dit museum is zeer geschikt voor mensen die van geschiedenis houden het geeft je ook een indruk van de woonsituatie van de familie Frank.

Ga langs bij een Amsterdamse herenkapper

Mocht je toch toevallig in Amsterdam zijn en heb je een knipbeurt nodig? Ga dan eens langs bij een herenkapper in Amsterdam. Na een knipbeurt zie je er weer verzorgd uit en kan je bij alle bezienswaardigheden in Amsterdam trots op de foto staan.