Familie naar vliegveld brengen

Wat zijn de parkeermogelijkheden op Schiphol?

Schiphol, als een van Europa’s drukste luchthavens, biedt diverse parkeermogelijkheden om aan de behoeften van reizigers te voldoen. Hieronder een overzicht van de opties.

Parkeren op Schiphol zelf

Schiphol biedt verschillende parkeerterreinen op loopafstand van de terminals, waaronder P1, P2 en P3. Deze parkeerplaatsen zijn handig voor korte trips en bieden directe toegang tot de luchthaven.

Lang parkeren

Voor langere reizen zijn er speciale parkeerterreinen voor lang parkeren, zoals P4 en P5. Deze gebieden zijn iets verder van de terminals gelegen, maar er zijn shuttlebussen beschikbaar om reizigers snel naar de vertrekhal te brengen.

Valet Parking

Valet parking op Schiphol is een handige service voor reizigers die tijd willen besparen. Bij aankomst op de luchthaven wordt je auto opgehaald en geparkeerd door een professionele chauffeur. Bij terugkeer staat je auto weer voor je klaar bij de aankomsthal. The Valet Guys neemt deze klus graag van je over. Zo hoef je alleen naar de juiste plek te rijden en de sleutels af te geven.

Budget parking

Voor de prijsbewuste reiziger biedt Schiphol ook Budget Parking-opties, zoals P4 Basic en P3 Lang Parkeren. Deze terreinen bevinden zich op iets grotere afstand van de terminals, maar de betaalbaarheid maakt ze aantrekkelijk voor langere parkeerperiodes.

Smart parking

Voor slimme reizigers is er Smart Parking, dat online geboekt kan worden. Dit biedt gereserveerde parkeerplaatsen tegen gunstige tarieven en is vooral handig tijdens drukke periodes.

Valet parking in detail

Valet parking is ideaal voor reizigers die snel willen in- en uitstappen. Bij aankomst neemt een chauffeur je auto over bij de vertrekhal, en bij terugkomst staat je auto klaar voor de aankomsthal. Het biedt een naadloze en efficiënte parkeerervaring.

Door de diverse parkeermogelijkheden op Schiphol is er voor elke reiziger een passende oplossing, of je nu voor het gemak van valet parking kiest of voor een voordeligere optie iets verder van de terminals.